1.8.2015

Meidän pieni perhe pienessä kodissa!

Aurinkoista viikonloppua ! Vai onko se sittenkään säänsä puolesta ? ;)

Tän blogin tarkotus on toimia päiväkirjatyylisenä purkautumispaikkana. Ajanviettona, kun mies on töissä ja lapsi nukkuu, eikä ole tekemistä. Harmituksen purkuna, kun ei painonpudotus mene niinkuin haluan, tai kun taaperon uhmaikä saa kaipaamaan vertaistukea. Iloitessani arjen pienistä hetkistä, kuten Maisan oppiessa jotain uutta, tai kun joku uusi kokeilu (ruokaresepti, askartelu yms.) on onnistunut. Tulen siis kirjoittamaan ilot ja surut, kiukut ja naurunaiheet, harmit ja ihmetykset tänne.


Aluksi haluun ensin kertoa itestäni ja meidän perheestä :)
Oon 21-vuotias, alunperin lahtelainen, nykysin mäntsäläläinen nainen, äiti ja avovaimo. Pitkän koulunkäynnin jälkeen valmistuin tänä keväänä lähihoitajaksi. Opiskelujen aikana olin pariin otteeseen pidemmällä saikulla ja sain Maisan :) Alalle lähdin, koska viihdyn ihmisten parissa ja hoitotyö on kiinnostanut aina. Tällä hetkellä olen vielä hoitovapaalla, mahdollisesti ensi vuoden lopulle (siihen asti kun tyttö on täyttänyt 3 vuotta).


Lahdesta Mäntsälään muutin Maisan kanssa tänä kesänä, mieheni luokse asumaan. Asutaan isossa rivariyksiössä (tai pienessä kaksiossa, miten kukin haluaa sen ajatella :D ), jossa on mukavan kokoinen alkovi josta tehtiin Maisan makuuhuone, olohuone, pieni keittiö, sauna ja oma takapiha <3
   Mitä mä harrastan? Mitä milloinkin tekee mieli; yleensä loppukesästä alkaa julmettu vimma neuloa ja virkata (voi kuinka monta projektia mulla mahtaakaan olla keskeneräisiä :P ), syksyn tullen on mukava lueskella ja leipoa, talvella kynttilöiden valossa tykkään näperrellä jotain pientä esimerkiksi savesta. Tällä hetkellä mukavinta tekemistä on "aikuisten" värityskirjat, kuvien napsiminen vaikken mikään hyvä kuvaamaan olekaan ja leipominen silloin tällöin :)
   Maisan kanssa käydään lenkillä lähiympäristössä ja leikkimässä läheisen päiväkodin pihassa (ainakin nyt vielä, kun päiväkoti ei ole auki), tai puuhaillaan takapihalla. Sisällä meidän yhteistä lempipuuhaa on piirtely ja kirjojen lukeminen :) Vesileikit on myös Maisan mielestä ihan parasta!


Painonpudotusprojektista tulen myös tänne kirjoittelemaan, enemmän tai vähemmän säännöllisesti. Olen ollut ylipainoinen jo niin monta vuotta, etten muista itseäni normaalipainoisena. Tällä hetkellä vaaka näyttää reilua 110 kiloa, joka on PALJON, kun pituutta on 168cm. Aloitin painonpudotuksen maaliskuussa Keventäjien avulla, jolloin lähöpainoni oli 108 kiloa. Sain painon putoamaan huhtikuuhun mennessä alle 105 kilon, ja olo oli mahtava. Sitten tuli stressiä valmistumisen suhteen, ja valmistumisen jälkeen muuttopuuhat veivät ajatukset muualle, joten päästin itseni lipsumaan.
   Toisaalta hyvä, että notkahdus tuli tässä vaiheessa ja näin tosissaan sen, että kyse on pysyvästä elämäntapojen muutoksesta. Nyt otan taas itseäni niskasta kiinni ja aloitan matkani kohti terveellisempää elämää! Tavoitteena olisi tiputtaa ensi vuoden elokuuhun mennessä 30 kiloa, motivaatiota on kaikkien särkyjen ja vaivojen myötä paljon!


Tuukka on avomieheni. Hän on 28-vuotias paljasjalkainen mäntsäläläinen ja tekee töitä linja-autonkuljettajana. Tuukka ei ole Maisan biologinen isä, mutta sillä ei ole meidän perheessä merkitystä. Hän on ollut mukana tytön odotuksen puolivälistä, eli Maisan elämässä aina ja on aivan täydellinen isä hänelle <3 Meillä tulee tässä kuussa 2 vuotta seurustelua täyteen ja heinäkuussa menimme kihloihin :)


Maisa on siis meidän pieni tyllerömme, joka täyttää marraskuussa 2 vuotta. Hän on aivan mahtava persoona! Aamulla herätessään hymyilee kuin aurinko, hereillä ollessaan touhuaa joka paikassa koko ajan ja välillä uhmaa ( mutta kun uhmaa niin uhmaa ja kunnolla! :D ) ja illalla menee yleensä hyvillä mielin nukkumaan <3 Tosin nyt lähiaikoina ollut paljon kiukkua nukkumaanmenon kanssa, kun jätettiin unimaito pois, mutta sekin menee ohi ( luojan kiitos ;) ). Kaikin puolin siis todella ihana ja rakas lapsi, joka hurmaa kaikki läheiset ja ulkopuolisetkin :D


Olisikohan siinä tarpeeksi pitkä esittely meistä? ;) Nyt alkaa sitten blogi päivittyä, toivottavasti viihdytte lukijoina! Ainiin, yksi asia piti vielä mainita, kirjoitin aiemmin blogia Oma perhe!, joka kertoi vauvan odotuksesta ja meidän perheen ensimmäisistä kuukausista. Lopetin tuon blogin kirjoittamisen, kun se ei enää tuntunut omalta. Sitten tein blogin Tiikerimamman menot ja mietteet, joka sekään ei muutaman kirjoituskerran jälkeen tuntunut omalta. Tämän vuoksi päätin pitää pidemmän tauon ja odottaa motivaatiota ja innostusta kirjoittamiseen. Nyt se kirjoituskärpänen sitten puraisi ;)

Nyt launtain viettoon,

Jenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista :)