4.4.2016

2-vuotisneuvolakäynti

Tai no, meidän 2-vuotisneuvola oli 2v4kk neuvola... Vuoden lopulla olisi pitänyt olla, mut Maisalla oli mahatautia ja mun huonon muistin kanssa soittaminen soittoaikaan ei ikinä muistunut mieleen... Hiihtolomalla sitten sain vihdoin viimein soitettua ajan ja tossa kaks viikkoa sitten se neuvola-aika oli. Jännityksellä odotin aikaa, mitä mieltä neuvolantäti on Maisan puhumisesta jne.
Aamulla mentiin sitten neuvolaan ja huoneeseen päästyämme, tyttö mua ei ees muistanu kun huomasi kaikki kivat uudet lelut :D Aluksi juteltiin Mäntsälään muutosta, vähän tukiverkostosta, mun jaksamisesta ja siitä, mitä me yleensä päivisin tehdään.

Sitten juteltiin Maisan puheesta (aika pitkä tovi), ja onneks olin tehny etukäteen vähän listaa siitä, mitä oikeita tunnistettavia sanoja Maisalla on, ja mitä omia sanoja. Kerroin, että tavallaan en oo huolissani Maisan puheesta, koska motorinen kehitys on niin vauhdissa tällä hetkellä, että se puhe jää jalkoihin, mutta kumminkin vähän huolestuttaa,että jos puhetta ei kauheasti tule, miten tyttö pärjää vuoden lopusta päiväkodissa. Tiedän, että edistystä voi tulla yhtäkkiä paljonkin kerralla, mutta kuitenkin.

Anyway, me sitten päädyttiin siihen ratkaisuun yhdessä neuvolantädin kanssa, että kirjoitettiin lähete puheterapeutille valmiiksi, ja toukokuussa meillä on neuvolaan kontrolliin aika puheen takia. Jos sillon ei oo tullu tarpeeks lisää ymmärrettäviä sanoja, niin päästään sitten käymään sinne puheterapeutille ja päästään ajoissa puuttumaan puheen oppimiseen :) Onko teillä lukijoilla kokemuksia puheterapiasta? Millaisia kokemuksia? Kuinka nopeasti puhe alkoi terapian alkamisen jälkeen kehittyä?

Mä lukisin mielelläni tytön kanssa kirjoja täällä kotona, mutta tyttö lueskelee ennemmin itsekseen. Jos minä tai Tuukka mennään viereen lukemaan ni mielenkiinto säilyy tasan sen aikaa että ehditään istua viereen. Muuten jutellaan paljon ja tytön osoittaessa kysyvästi jotain asiaa, kerrotaan mikä se on. Nyt onkin neuvolakäynnin jälkeen opittu sanat pää ja kuu. Sanaa pallo ja muumi tapaillaan, mutta ne on vielä siellä omat sanat- osastolla ja vaan me Tuukan kanssa ymmärretään.

Neuvolakortin teksti: "Ihana, aurinkoinen tyttö. Kasvaa hyvin. Itse syö, ruokahalut hyvät. Näkee nomparellin, kuulo +/+. Puhetta noin 40 sanaa, puheen ymmärrys hyvä. Ketterästi liikkuu."
  Painoa 12 kiloa ja grammat päälle ja pituutta 87,5 cm (polvi osittain koukussa kun jännitti mittaustilannetta). Tohon tekstin 40 sanaan kuuluu 20 ymmärrettävää ja 20 omaa sanaa.

Sit sain vielä tarpeellisia puhelinnumeroita, joiden avulla pääsen hoitokontaktiin mun paniikkihäiriön ja masennuksen takia, ja sit nivaska tietoa erilaisista toiminnoista Mäntsälän alueella, lapsiperheille tarkoitettuja siis. Kaiken kaikkiaan hyvä käynti, turhaan jännitin. Tosi ihana hoitaja meidän alueen neuvolassa, ja toivottavasti ei heti vaihdukaan kun Lahdessa oli melkein joka toinen kerta uusi hoitaja.

Siinäpä meidän neuvola kuulumiset, yritän tän viikon aikana kirjottaa postausta meidän tän hetken kuulumisista :)


Aurinkoisia kevät päiviä teille lukijoille,


Jenna.


2 kommenttia:

  1. Täältä löytyy lahtelaisia neuvolapalveluiden käyttäjiä ja meillä ihan oikeasti vaihtuu se neuvolantäti melkein joka kerta. Luulisi että yritettäisiin edes vähän pitää samoja niin olisi kehityksen seuranta ynm helpompaa ja käynneillä saataisiin henkilökohtaisempaa palvelua

    VastaaPoista
  2. Joo mä mietin kans Lahdessa asuessa että mitä kaikkea jää terveydenhoitajilla huomaamatta lapsen kehityksessä kun kaikki mitä neuvolakortissa lukee, on " kasvaa tasaisesti" tai " kasvaa hyvin"...

    VastaaPoista

Kiitos kommenteista :)