Reseptit

Kasvissosekeitto

Tästä tulee n. kolmelle päivälle ruoka, kun perheessä on kaksi aikuista ja yksi melkein 2-vuotias lapsi, ja ruokaa syödään sekä lounaalla että päivällisellä :)



150 g sipulia                                                
600 g porkkanaa
900 g perunaa
300 g kukkakaalia
(rypsiöljyä)
3 litraa vettä
3 kasvisliemikuutiota

Tarjoiluun:
200g kermaviiliä tai
raejuustoa

Kuori ja pilko vihannekset isoon kattilaan. Voit kuullottaa vihannekset tilkassa rypsiöljyä, mutta itse jätin vaiheen väliin ja hyvää tuli! Lisää kattilaan vesi ja liemikuutiot. Anna kiehua pehmeiksi ja ota pois liedeltä. Soseuta sauvasekoittimella. Huom! Keitto on todella nestemäinen. Laita lautaselle haluamasi määrä keittoa ja lisukkeeksi ruokalusikallinen kermaviiliä tai raejuustoa. Kokeilemisen arvoinen tähän kermaviilin/raejuuston rinnalle on maustekurkkukuutiot ;)



-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Tonnikala-parsavuoka

Ehdoton lemppari lapsuudesta! Tällä ohjeella tulee yksi keskikokoinen vuoallinen, josta meidän perheelle riittää n. kahdeksi päiväksi syötävää :)



8 dl vettä
4 dl pitkäjyväistä riisiä
2 prk tonnikalahiutaleita öljyssä
2 prk valkoista tankoparsaa   HUOM! PIDÄ NESTE TALLESSA!
2 dl parsalientä
2 rkl margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
2 kananmunaa

Päälle: juustoraastetta
Uuni: 200 astetta 15 minuuttia.

Keitä riisit niin, ettei vettä jää jäljelle. Sekoita tonnikalat ja silputut tankoparsat riisin kanssa sekaisin. HUOM! Jos käytät tonnikalaa öljyssä, älä valuta öljyä pois- ei tarvitse voidella vuokaa. HUOM! Valuta tankoparsojen liemet purkeista talteen!

Tämän jälkeen tee kastike: margariini ja vehnäjauhot kattilaan sileäksi kastikepohjaksi, ÄLÄ ruskista. Lisää 2 dl parsalientä ja sekoita tasaiseksi. Sitten lisää maito, ja sekoita. Viimeisenä sekaan kananmunat ja sekoita. Anna pulpahtaa muutaman kerran ja sitten ota kattila pois liedeltä. HUOM! Älä pelästy kastikkeen outoa ulkonäköä ;)

Sekoita kastike riisi-tonnikala-parsamössön kanssa sekaisin ja laita uunivuokaan. Päälle juustoraastetta, ja uuniin 15 minuutiksi. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Lohisalaatti

Meillä tykätään paljon erilaisista ruokaisista salaateista, mitkä me yleensä toteutetaan perussalaattipohjalla, välillä siihen lisätään jotain, riippuen vähän mikä proteiini kyseessä :)

n. 1 kg lohta
5 tomaattia
1 tuorekurkku tai
mauste-/suolakurkkua 1 purkillinen
200 g salaattia


Paista lohi uunissa kevyesti maustettuna, esim. sitruunapippurilla ja hippusella suolaa. Tee sillä välin salaattipohja. Tähän käy lisäksi hyvin esim. mandariini tai muut hedelmät, ja mozzarella/feta.
Kun lohi on jäähtynyt, siprua se salaatin sekaan ja tarjoile. Tän kanssa on mun mielestä tosi hyvää esim. Felixin jugurtti-ruohosipuli salaatinkastike tai sitten sitruunamehua sekaan puristettuna! :)

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

Lindströmin pihvit

Tää oli ihan hyvä päästä vedetty resepti, mut jotain parannusta se kaipaa :)

700 g naudan jauhelihaa, 7%
2 kananmunaa
1 dl korppujauhoja
1 prk kevyt kermaviiliä
200g säilykepunajuurta
1 sipuli
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
1 tl mustapippuria

paistamiseen
1 rkl rypsiöljyä

Laita kulhoon kermaviili, mausteet ja korppujauhot. Anna turvota n. 5 minuuttia. Tämän jälkeen lisää sekaan silputtu sipuli ja jauheliha sekä suikaleiksi leikatut punajuuret, viimeiseksi kananmunat ja sekoita hyvin tasaiseksi massaksi. Paista pannulla rypsiöljyssä kauniin värisiksi. Tarjoile makaronin tai esimerkiksi porkkana-perunamuusin kanssa.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommenteista :)